fbpx Skip to content

Sådan er Jet Budgets tilpasset alle budgetteringsmetoder

insightsoftware -
22 januar 2019

insightsoftware is a global provider of reporting, analytics, and performance management solutions, empowering organizations to unlock business data and transform the way finance and data teams operate.

Jet Budgets Fits All Budget Methodologies

Der er flere måder at udarbejde et budget på. Selvom resultatet bliver det samme, kan der være stor forskel på vejen derhen. Forskellige regnskabsstrategier og til valg af budgetteringsværktøj gør, at virksomheder verden over har deres fortrukne metode til gennemførelse af budgetteringsprocessen.

Hvilken budgetteringsmetoder anvender du?

Vi har talt med hundredvis af Microsoft Dynamics kunder, og har afdækket de fem mest foretrukne budgetteringsmetoder:

  1. Top-down budgettering
  2. Bottom-up budgettering
  3. Zero-based budgettering
  4. Hybrid budgettering
  5. Ingen budgetteringsmetode

Desværre er der ikke udviklet et budgetteringsværktøj til Microsoft Dynamics, der er i stand til at håndtere disse forskellige budgetteringsmetoder. Som du sikkert allerede ved, er Microsoft Excel det mest anvendte budgetteringsværktøj – et velkendt værktøj, som følger med din Microsoftlicens. Selvom det er let, er det ikke nødvendigvis den mest effektive løsning. Mere eller mindre tilfældige regneark, der flyder på tværs af organisationen, sammen med manuelt indtastede data, er både tidskrævende og ofte forbundet med fejl og uoverensstemmelser, som kan være umulige at gennemskue. Nogen har derfor valgt at investere i et dyrt og kompliceret Corporate Performance Management (CPM) værktøj, som giver andre udfordringer for små og mellemstore virksomheder, fordi disse er beregnet til større virksomheder med større budgetter.

Med udgangspunkt i dette, satte vi et projekt i gang for at udvikle en fleksibel løsning til effektiv styring af din budgetteringsproces. Vi har arbejdet tæt sammen med virksomhedsejere, økonomidirektører, controllere og afdelingschefer for at forstå deres budgetteringsbehov, -processer og hvad netop de har brug for i en budgetteringsløsning. Resultatet af dette samarbejde blev Jet Budgets, en webbaseret løsning, der giver dig en komplet og kontrolleret budgetteringsproces samt forretningsindsigt, uanset hvor du er.

Hvordan fungerer Jet Budgets med de enkelte budgetteringsmetoder?

Mens budgetteringsprocessen kan være forskellig for virksomheder verden over, er formålet stadig det samme: At oprette en budgetteringsplan, som allokerer netop de ressourcer, der er nødvendige for at nå dine mål for det pågældende år. For at vise dig hvordan du med Jet Budgets kan håndtere gennemførelse af de fem forskellige budgetteringsmetoder, har vi udarbejdet en serie af videoer!

Hver video varer ca. 10 minutter og viser dig, hvordan du med Jet Budgets gennemfører din økonomiplanlægning med netop din fortrukne budgetteringsmetode.

Top-Down Budgettering

Et firma, der anvender top-down budgetteringsmetoden, har brug for en budgetteringsløsning, der giver ejeren mulighed for at tage de færdige budgetter fra ledelsen og distribuere disse tal til de enkelte afdelinger. Denne video viser, hvordan du som budgetejer nemt kan tildele brugere, allokere budgetbeløb og deadlines samt opnå fuldt overblik over strukturen gennem hele budgetteringsprocessen. Når budgettildelingen er defineret i Top-Down-metoden, er det blot op til brugerne at udfylde de nødvendige budgettal for deres afdeling. Med Jet Budgets vil du opdage, hvor nemt det er for brugerne at se, hvilke budgetmål de skal nå samt udfylde oplysningerne, direkte i Excel eller online.

SE VIDEOEN

Bottom-Up Budgettering

Som en af de mest anvendte budgetteringsmetoder starter Bottom-Up-metoden helt nede på afdelingsniveau og konsolideres op til hovedbudgettet. Alle virksomheder, der benytter denne metode, har brug for et budgetteringsværktøj, der forenkler dataindtastningen, muliggør samarbejde og giver fuld indsigt for brugerne. Denne video viser, hvordan en budgetejer kan tilpasse en budgetskabelon til en bestemt afdeling, og hvordan medarbejderen kan bearbejde og dele sine budgettal online og via Excel. Til sidste tager vi dig også gennem selve godkendelsesprocessen.

SE VIDEOEN

Zero-Based Budgettering

Ved anvendelse af en Zero-Based-budgetteringsmetode tvinger virksomheden sine afdelinger til nøje at vurdere indtægter og omkostninger. For at opnå dette skal afdelingslederen opbygge og tilpasse deres budget baseret på eksterne påvirkninger i modsætning til historiske data. Denne video viser et eksempel på, hvordan en leder kan retfærdiggøre konsulentindtægter i forhold til allerede planlagte ferier for året. Du vil se, hvor nemt det er at udnytte Excel i denne process mens hele processen kan følges i Jet Budgets.

SE VIDEOEN

Hybrid Budgettering

Når et firma anvender Hybrid-metoden, er der brug for et budgetteringsværktøj med fleksibilitet til at tilpasse sektioner i budgettet til forskellige aspekter i deres forretning. Vejledning og kommunikation er altafgørende for denne metode, og præcis det, vi viser dig i denne video. Oplev hvordan en budgetejer kan bruge Top-Down-metoden til at allokere budgettal for omsætningsmålet, samt hvordan Bottom-Up-medtoden benyttes til at oprette en ny budgetsektion for en ny træningsplan. Denne video vider, hvordan Jet Budgets sørger for en  klar vejledning til brugerne og skaber en åben kommunikation gennem hele budgetteringsprocessen.

SE VIDEOEN

Ingen budgetteringsmetode

Virksomheder, der ikke har en formel budgetteringsmetode, har brug for et budgetteringsværktøj, der kombinerer tilliden til Excel med mere struktur. Selvom det er lidt vanskeligt at illustrere, vil denne video vise dig, hvordan Jet Budgets kan styre organiseret kaos og hjælpe med at have kontrol over den samlede budgetteringsproces. Gennem et standardiseret workflow, viser vi , hvordan en budgetejer nemt kan følge udviklingen i systemet og  kontrollere tal og svare på eventuelle kommentarer eller spørgsmål.

SE VIDEOEN

Jet Budgets – prøv det!

Som du kan se, tilbyde Jet Budgets den fleksibilitet, indsigt og kontrol, der er nødvendig for at håndtere budgetteringsprocessen i Microsoft Dynamics på en effektiv måde. Det er nemt at installere og er et overkommeligt skridt fra den Excel-baserede budgetteringsproces. Faktisk kan du være i gang i løbet af få minutter!

Oplev selv hvordan Jet Budgets kan understøtte din budgetteringsmetode.

Book en Demo